párkapcsolat

 • Párkapcsolati gondok

  A párkapcsolat

  A párkapcsolatok szószoros értelmükben az emberiség nagyrészénél a kamaszkorban nyernek létjogosultságot. Gyerekkorunkban csak mintákat látunk, szüleinktől és nagyszüleinktől függ, hogy milyen minták is ezek. Ha egy gyermek életében a szülők nyugodt és kiegyensúlyozott párkapcsolatban élnek, akkor ő is ezt veszi majd evidensnek, ezt gondolja normálisnak, míg azok a gyerekek, akiknek szülei viharos és ellenséges viszonyban vannak, teljesen máshogy viszonyulhatnak ehhez a kérdéshez.

 • Párkapcsolati mediáció

  Úgy érzed a pároddal való kapcsolat már nem a régi, mert

  - Nem érti amit mondasz.
  - Ugyanazon veszekedtek.
  - Folyamatosan úgy érzed letámad a másik.
  - Nem mutatja ki az érzéseit.
  - Nem mondja ki az érzéseit.
  - Csak a gyerekekkel foglalkozik.
  - Elhízott és már nem vonzó.
  - Menekül otthonról, sportolni, barátokkal találkozni, munkába, szülőket meglátogatni.
  - Csak otthon ül és nem csinál semmit.
  - Nem vagy olyan jó, mint az előző.
  - Nem tudja elengedni magát társaságban, korlátoz.
  - Megaláz, nem tisztel, nem bízik.
  - Megcsalt.
  - Nincs szex...

  Párkapcsolati problémák megoldásakor előfordul, hogy a hosszú, évekig tartó analitikus módszer helyett célszerűbb a gyakorlat központú RED módszert használni. Segítségével a berögződött , hibás mondatokat, reakciókat megtanítom gyorsan felismerni és megváltoztatni.

 • Párkapcsolati problémák

  A válások

  Az idő vasfoga rengeteg korábban lángoló szerelmet képes kikezdeni. Napjainkban a válás és a gyors továbblépés már szinte mindennapos, de talán még így is elrettentőek lehetnek a házasságok és válások arányszámai. Jelenleg Magyarországon a házasságok több, mint fele válással végződik. Ha pontos számításokra kíváncsi az ember, akkor az interneten keresgélve sok-sok ezzel a témával foglalkozó kutatást és tanulmányt találhat.