A pszichológiával először az angol nyelvszakos tanári pályára készülve találkoztam az egyetemen. Itt ismertem meg többek között Jung pszichológiai nézeteit, melyek azóta is közel állnak hozzám.
Érzelmileg terhelt helyzetben találtam meg a RED módszert, mely az EQ (érzelmi intelligencia) fejlesztésén keresztül hatékonyan segített az elakadásaim feldolgozásában. Darabjaimra szedtem magam, majd újra összeraktam. Annyira tetszett és kézzel fogható volt az eredmény, hogy másokat is át akartam vezetni hasonló folyamatokon, melyek a személyiségfejlődést és a megbékélést eredményezik, ezért elvégeztem a RED tréner képzést. Sokévnyi EQ tréninggel a hátam mögött nagy gyakorlatom van abban, hogy a klienseimet hogyan tudom hatékonyan átsegíteni a legkülönbözőbb élethelyzeti elakadásokon, karrierválságon, párkapcsolati problémán, identitásválságon, feldolgozatlan veszteségélményen.

A gyakorlat mellett elengedhetetlen számomra, hogy elméleti, szakmai tudásom is alapos és naprakész legyen ezért jelenleg pszichológia szakon tanulok angol nyelven a Pécsi Tudományegyetemen.

Úgy érzem a gyakorlat és elméleti tudás integrálásával megtaláltam azt a munkamódszert amivel a klienseim rálátnak önmagukra, megértik mindazt ami velük történik.

Az üléseken az érzésekről nyíltan beszélek, a pszichoedukációs magyarázat mellett, fontos, hogy a hozzám fordulókban tudatosodjon, hogy amit éreznek az elfogadható, megengedhető, valid és ennek hihetetlen felszabadító hatása van a toxikus elfojtások alól. Mélyen hiszem, hogy a bátorság ahhoz, hogy a sebezhetőségünket vállaljuk a kulcsa a létezésnek. Merjünk önazonosak lenni, merjünk azok lenni akik vagyunk hazugság és színjáték nélkül, ez a méltóságot is jelenti, tiszteletet magam felé, hogy nem vagyok se több se kevesebb, pont elég jó vagyok, egyenrangú a többiekkel.

Kiemelném, hogy a változást a hozzám fordulónak kell akarni, nem dolgozok helyette, én nem adok kész megoldást, az mindenkinek a sajátja, de ítéletmentesen, teljes elfogadással, türelemmel végig mellete vagyok, és segítek, hogy a számára legmegfelelőbb módszerrel maga jusson el a kitűzött célig, vágyott állapotig.
A klienseim visszajelzési bíztatóak, és megerősítettek abban, hogy szükséges és jó út ez. Magamra találtam benne, megéltem, hogy másoknak hasznos amit csinálok. Számomra igazi flow- élmény amikor látom a változást a klienseimen.